80
26.10.2016

2016 YILI BERKSAV KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ DÜZENLENEN TÖRENLE SAHİPLERİNİ BULDU.

Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nın kuruluşunun 27.yıldönümü nedeni ile düzenlenen ve geleneksel olarak Bergama’nın kültürüne ve sanatına hizmet etmiş kişilere verdiği kültür ve sanat ödül töreni 21 Ekim 2016 günü La bella Otel’de gerçekleşti. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Belediye Başkan Yardımcıları Ümit Atlam, Ali Kahyaoğlu, BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirel ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Ergen, Yüksel Altuğ, Nihat Özçoban, Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda BERKSAV eski Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tanol, Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği Başkanı ve BERKSAV Yönetim kurulu üyesi Gökhan Gönlügür, BERKSAV üyeleri ,Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği üyeleri ve davetliler katıldılar.

Ödül Töreninde BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirel yaptığı konuşmasında BERKSAV'ın Bergama’da bulunan her türlü kültür mirasına sahip çıkmayı ilke edindiğini Bergama’nın tanıtımına katkı sağlayacak her türlü materyali desteklediklerini ifade ederek, faaliyetlerini kısaca aktardı.

Gecede Kültür Ödülü Bergama Folkloruna yapmış olduğu katkılar nedeniyle Volkan Timurşah'a, Sanat Ödülü ise Bergamalı Şair-Yazar Halim Yazıcı’ya verildi. Kültür Ödülü Sahibi Volkan Timurşah'a ödülünü BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa DEMİREL takdim etti. Volkan Timurşah ödül almaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek “ Yaşamımda bugüne kadar birçok ödül aldım. Ama en anlamlısı bu gece BERKSAV’ın bana layık gördüğü bu ödül oldu. Çünkü Bergama çocukluğumdan beri benim için bir tutku oldu. Bergama’da dolu dolu dostluklarım oldu. Bugüne kadar dans eğitimi verdiğim tüm öğrencilerimi Bergama’ya getirip onların da Bergama’yı görmeleri ve tanımaları için elimden geleni yaptım. Bergama benim için çok özel ve anlamlı bir kent. Bana bu ödülü layık gördüğünüz için başta BERKSAV’ın Yönetim Kurulu olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ediyorum “ dedi.

BERKSAV 2016 yılı Sanat Ödülü sahibi Şair –Yazar Halim Yazıcı ödülünü Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç takdim etti. Halim Yazıcı doğduğu topraklarda Bergama’da böylesi güzel ve anlamlı ödülü almaktan dolayı duyduğu mutluğu ifade ederek “ Bir çocuk kadar heyecanlıyım. Bu kadar anlamlı ve özel ödülü çok sevdiğim Belediye Başkanım Mehmet Gönenç’in elinden almak beni ayrıca onurlandırdı. Ben bu ödülümü Babam Mustafa Yazıcıya, annem Semahat Yazıcı’ya ve eşim Azime Akbaş Yazıcı’ya armağan etmek istiyorum “dedi. Ayrıca Halim Yazıcı yazmış olduğu tüm şiir kitaplarının telif haklarını BERKSAV’a bağışladığını açıkladı.