77
23.05.2016

BERKSAV II.ARASTA GÜNLERİ ŞİİR VE FASIL DİNLETİSİ BU YIL DA COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ.

Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen BERKSAV Arasta Günleri onlarca sanatseverİ bir araya getirdi. Kültürel ve tarihi mirasa sahip çıkmak, korumak ve yaşatmak amacıyla düzenlenen BERKSAV Arasta Günleri, bu yılda coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinlik, ünlü şairlerin kaleme aldığı şiirlerin Berksav Tiyatro Toplululğu oyuncuları tarafından okundu. Şiirlerin okunmasına Macit Gönlügür de ud ile eşlik etti.

Programın ikinci bölümünde ise. Ud ‘da Türk Sanat Müziğine yıllarını vermiş, aynı zamanda Bergama Belediyesi konservatuar kurucularından Sn. Macit Gönlügür , Klarnette, TRT sanatçısı Altan Gözetlik, Kanun’da İzmir Devlet Türk Musikisi Konservatuarı mezunu kanun sanatçısı Ali İDUĞ, Ritm sazda TRT sanatçısı Seyhun Çelik ve Solistler Pınar Serdaroğlu Çaylı, Ayça Gönlügür İduğ, Mustafa Pulcu ve Muammer Esenden oluşan “Bizbize fasıl grubu” Kürdili-i Hicazkar faslından çok değerli bestekarların şarkılarını seslendirdiler.

Etkinliğin sonunda sahneye çıkan Bergama Kültür Sanat Vakfı (BERKSAV) Başkanı Mustafa Demirel, etkinlikte sahne alan tüm sanatçılara çiçek takdim etti. Demirel yaptığı konuşmada, "Yoğun yağmura rağmen bizlere destek veren Bergamalı sanatseverlere teşekkür ediyorum. BERKSAV olarak Bergama’nın kültür ve sanatına olan katkımız her geçen gün artarak devam edecektir” dedi. Etkinliğe, Bergama İlçe Kaymakamı Osman Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirel, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kahyaoğlu, Ümit Atlam, belediye meclis üyesi Murat Tanol, İlçe Milli eğitim Müdürü Nuri Kiraz ile sanata gönül vermiş çok sayıda Bergamalı katıldı.