76
12.11.2015

BERGAMA KÜLTÜR SANAT VAKFI KÜLTÜR SANAT ÖDÜLLERİ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ(76)

Bergama'nın kuruluş yıl dönümü nedeni ile düzenlediği 14 Eylül Kültür Sanat gecesinin bu yıl ülkemizde yaşanan terör olayları nedeni ertelenmesi nedeni ile 26. yıl dönümü kutlaması Kültür sanat ödül töreni Berksav'ın genel kurul tarihi olan 06 kasım tarihinde gerçekleşti.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, eşi Meltem Gönenç, Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, Belediye Meclis Üyeleri, eski Belediye Başkanlarından Yakup Kaşarcıoğlu, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, BERKSAV'a geçmişten günümüze katkı koyan yönetici ve üyeleri katıldılar.

Gecenin açılış konuşmasını yapan BERKSAV Başkanı Murat Tanol; "Bergama Kültürünün, Bergama sevgisinin, Bergama ülküsünün yaşanıp, yaşatılacağı daha nice günlerde beraber olmak tek dileğimizdir." dedi. Konuşmanın ardından geçmişten günümüze fotoğraflarla BERKSAV belgeselinin gösterimi yapıldı. Gecede Kültür Ödülü Parşömen Sanatçısı İsmail Araç'a, Sanat Ödülü ise Bergamalı ünlü klarnetçi Altan Gözetlik'e verildi. Ödül törenine katılamayan İsmail Acar'ın ödülünü kendisine iletmek üzere BERKSAV eski Başkanı Macit Gönlügür'e verildi.

Daha sonra gecenin önemine ilişkin bir konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "Bu akşam sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Biraz önce hep birlikte bir slayt gösterisi izledik. 1935 - 40'lardan başlayan görüntüleri izlerken eminim hepimiz aynı şeyi düşündük. Biz ne kadar özel ve olağanüstü bir kentte yaşıyoruz. Bu özel ve olağanüstü kentin sadece antik dönem harabeleri, sadece anıtsal yapıları değil, onun kültürünü, onun birikimini taşıyan, yazan, üreten, kayda geçiren çok değerli insan hazinelerimiz de var. Böyle bir kentte yaşıyor olmanın gururunu tabii ki hep birlikte yaşıyoruz. Ama bunun bize getirdiği bir sorumlulukta var. Bu kültürü benimsemek, sahip çıkmak, yaşatmak, bizden sonraki kuşaklara aktarabilmek gibi çok önemli bir sorumluluğu omuzlarımızda taşıyoruz. Bu sorumluluğu belki de en iyi yerine getiren kurumlardan birisi BERKSAV. Tabii bu sorumluluğu yerine getiren çok başka kurumlarımız da var. Ben hepsine bunun için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu kültürel birikimi, bu topraklarda hiç eksiltmeden, azaltmadan, Bergama'yı geçmişe yakışır bir geleceğe taşımak hepimizin görevi olacaktır. Bu güzel akşam için herkese tekrar teşekkür ediyorum." dedi.