71
12.09.2014

BERKSAV 2014 YILI KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE TAKDİM EDİLDİ.

Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nın geleneksel olarak Bergama’nın kültürüne ve sanatına hizmet etmiş kişilere verdiği kültür ve sanat ödül töreni 25.kuruluş yıldönümü gecesinde gerçekleşti.

2014 yılının Kültür Ödülü Bergama Unesco Dünya Mirası Alan Yönetimi Başkanlığı’na Berksav Yön.Kur.Bşk tarafından ,Sanat ödülü ise Bergamalı Müzisyen Umut Yasa’ya Berksav Yön.Kur.Üyesi Macit Gönlügür tarafından takdim edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tanol, ödül töreninde yaptığı konuşmasında bu yıl Kültür ve Sanat Ödüllerinin sahiplerinin belirlenmesindeki kriterleri şöyle açıkladı:

KÜLTÜR ÖDÜLÜ / Unesco Dünya Mirası Alan Yönetimi Başkanlığı

2014 döneminde Bergama’nın Unesco Dünya Mirası Listesine girmesini sağlayan BERGAMA BELEDİYESİ UNESCO DÜNYA MİRASI VE ALAN YÖNETİMİ BiRİMİ Kültür ödülünü almaya uygun görülmüştür diyerek; Yaşagül Ekinci ,Fatih Kurunaz,Bülent Türkmen ,Nesrin Ermiş ve Hatice Özdemir’den oluşan ekibin 2,5 yıl gibi kısa bir sürede gece-gündüz çalışarak bu önemli başarıya ulaştıklarını vurguladı.

SANAT ÖDÜLÜ/Umut YASA

“Bergama kültürünü müziği ile dünya ülkelerine tanıtıp yaydığı için Sanat Ödülü Umut Yasa’ya takdim edilmesi Yönetim Kurulumuzca uygun görülmüştür.. Umut Yasa’nın bestesi olan ve Bergama ovalarından esinlenerek yazılan '' Flying-Uçuyorum'' adlı şarkı Norveç'ten Japonya'ya, Amerika'dan Balkanlara kadar pek çok ülkeye, gerek radyolarda çalınmasıyla , gerek konserler vasıtasıyla Bergama'nın sesini ve ruhunu dünyalara ulaştırmıştır. “ dedi.