66
19.09.2013

BERGAMA BELLETEN -20 “BERGAMA GÖRSEL TARİHİ “ ADLI ESER OKURLARI İLE BULUŞTU.

Berksav’ın kültürel yayını olan Bergama Belleten dizisinin 20.sayısı olan “Bergama Görsel Tarihi” adlı eser in tanıtımı Yön.Kur.Bşk ve aynı zamanda bu projenin sahibi, Ali İhsan Süter tarafından, ”Kültür ve Sanat Gecesi”nde yapıldı.

Berksav Başkanı Ali İhsan Süter konuşmasında : “Takdim edeceğimiz Belleten’in 20.sayısı iki yıllık bir zaman diliminde ve üç dört bin fotoğraf içinden seçilen 855 fotoğraftan meydana gelmektedir.

“Geçmiş zaman olur ki hayal i cihana değer…”

Bu kitapta birçoğumuz kendini, yakın dostunu akrabasını, arkadaşını ve büyüğünü görecek. Belki sevinçle belki hüzünle yad edecek... Kitapta bazı isim hatalarımız olabilir. Bunun nedeni Arşivimizdeki fotoğrafların bir bölümünde maalesef bilgilerin olmayışından ya da yetersiz oluşundan kaynaklandı. Bu konudaki kitabın önsözünde de belirttiğim gibi tavsiyem, fotoğraflarınızı dijital ortamda değil; fotoğraf albümlerinde arşivlemeniz. Ve arkalarına tarih ve kişi bilgilerini eklemenizdir.

Geçmişi sorgulamadan, yapılan yanlışlıkları düzeltmeden ve geçmiş güzelliklere sahip çıkmadan geleceğimizi planlayamayız.

Bu gün , bu güzel günleri kutlayabiliyorsak bunu , Büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarına ,vatanı için canını veren değerli büyüklerimize borçluyuz. Hepsini Rahmet ve minnetle anıyorum.

Kitaba koyamadığımız fotoğrafları Vakfımızın web sitesine yakın bir zamanda ekleyeceğiz. Vakfımızın fotoğraf arşivine katkı koymak isterseniz, fotoğraflarınızı taranarak iade etmek üzere Vakfımız’a ulaştırabilirsiniz.

Vakfımızın diğer bir projesi de , öncelikle ilçe merkezindeki okulların daha sonra da köylerdeki okulların diploma defterlerinin taranması ve arşivlenmesi çalışmasıdır. Bu çalışmanın büyük bir bölümünü bitirdik.

Bu çalışmayı da önümüzdeki günlerde kitap olarak ya da web sayfamızda sizlerle paylaşacağız.” Dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Süter ,kitabın editörlüğünü üstlenen Berna Avdan ve Sezgin Sarıcaoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.