53
3.07.2012

Bergama Kermesi " Berksav I.Satranç Turnuvası “ gerçekleşti.

76.Uluslararası Bergama Kermesi etkinlikleri kapsamında Bergama Kültür ve Sanat Vakfı tarafından “ Berksav I.Satranç Turnuvası “ gerçekleşti.

İlköğretim öğrencilerinin katıldığı iki kademeli satranç turnuvasında turnuvayı Belediye Başkanı Mehmet Gönenç başlattı.

Bel.Bşk.Mehmet Gönenç konuşmasında satranç sporunun öneminden bahsederek turnuvanın Bergama Kermesinde gerçekleşmesi ile daha da önem kazandığını vurgulayarak turnuvaya katılanların Bergama tarihine geçtiklerini ifade etti.

Berksav Başkanı Ali İhsan Süter konuşmasında Satranç oyunun bir beyin sporu olduğunu söyleyerek; satranç oyunun yararlarından bahsetti. Bu yıl I.si gerçekleşen Berksav Satranç turnuvasının gelecek kermeslerde daha geniş kitlelere ulaşacağını civar ilçe ve illerin ve belki yurtdışından katılım ile uluslararası boyutta bir turnuva düzenlenebileceğini söyledi.Turnuvanın organzasyonunda büyük emekleri olan Satranç Öğretmeni Enver Burak Üstün’e ve hakem heyetine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Turnuvaya katılanlara Berksav tarafından katılım belgesi düzenlenerek dereceye girenlere madalyaları Berksav başkanı Ali ihsan Süter tarafından takdim edildi. Dereceye girenler : I.Kademe: 1.Batıkan Cığal 2.Çağan Yağız Tan 3.Kaan Sezer Atamer 2.Kademe:Semih Şakrak 2.İbrahim Turhan 3.Ali Altın En centilmen oyuncu:Yiğit Kenel En iyi bayan oyuncu:Cansu Irkil