44
16.09.2011

BERGAMA KÜLTÜR VE SANAT VAKFI 22. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

14 Eylül 1989 yılında kurulan BERKSAV, organize ettiği “Kültür ve Sanat” gecesinde 22.yıldönümünü ve İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 89.yılını davetli ve üyelerinin katılımı ile kutladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Dr.İnsaf Fidan açılış konuşmasında, geçen 22 yılda Vakfın Bergama’nın kültür ve sanat değerlerinin araştırılması ve tanıtılmasına katkıda bulunduğunu ifade etti.

Yapılan hizmet ve görevlerin gönüllülük esası ile gerçekleştirildiğini belirterek; ebediyete intikal eden üyelerimiz Dr.Hasan Ergül ve eşi Meliha Ergül ,Rıza Aytekin Tanol, Dr.Sami Altan, Kaya Alp Ergen ve Naci Uslu’yu rahmetle yad etti.

Berksav’ın yıl içinde gerçekleştirildiği etkinliklerden söz ederek Tiyatro Topluğu’nun yıl içindeki sahnelediği gösterimlerini, Kent arşivindeki çalışmaları ve yükseköğrenimde okuyan burs yönetmeliğine uygun 40 öğrenciye burs verildiğini ifade etti.

Burs hesabına destek olan Sayın Mustafa Pulcu, Vecihi Başar, Nuri Sönmezer, Halit Ersezgin, Cahit Üzken, İnsaf Fidan, Mümtaz Köksal, Güher Bagana, Yelda Meteoğlu, Mustafa Bağcı, Mehmet Ulaş, Melih Kahraman, Akşit Tedik, İsmail Özbek, Kemal Ergen ve Barış Bingöl’e teşekkür etti.