24
16.09.2010

BERGAMA KÜLTÜR VE SANAT VAKFI'NIN 21.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Bergama'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88.yıldönümü aynı zamanda Bergama Kültür ve Sanat Vakfı'nın kuruluş yıldönümü olan 14 Eylül günü geleneksel olarak düzenlenen "Kültür ve Sanat Gecesi" ile kutlandı.

Yönetim Kurulu Başkanı Dr.İnsaf Fidan yaptığı açılış konuşmasında BERKSAV'ın faaliyet ve hizmetlerinden bahsederek Vakfın kurucu üyelerine,ebediyete intikal ederek aramızdan ayrılan üyelerimiz Dr.Hasan Ergül ve eşi Meliha Ergül, Rıza Aytekin Tanol, Dr.Sami Altan, Kaya Alp Ergen ve Naci Uslu’yu rahmetle anıyoruz.Bu gecede Dr.Hasan Ergül’ü anmak amacıyla fotoğraf sergisi ve sunumu hazırlayan Bergama M.Y.O. öğretim görevlisi Sn.Gülseren Özel’e teşekkür ediyorum.dedi.

Konuşmasında ayrıca Yüksek öğrenimde okuyan Vakıf Burs yönetmeliğimize uygun 40 öğrenciye karşılıksız burs yardımı sürdüğünü belirterek 2009-2010 öğretim yılında Burs havuz hesabımıza katkıda bulunan Sayın Melih Kahraman, Sn. Mustafa Pulcu, Sn.Yelda Meteoğlu, Sn.Mustafa Bağcı, Sn. Mehmet Ulaş’a, Sn. Özgür Yıldız ve Sn.Durdunaz Delen’e ve 40 öğrencimiz dışında uzun yıllardır burs veren Sn.Vecihi Başar, Sn. NuriSönmezer’e ve Sn.Bilgi Sönmezer’e ayrıca teşekkür etti.

Vakfımız bünyesinde oluşturulan Kent arşivi zenginleştirme çalışmaları sürüdüğünü ifade ederek; arşivin araştırmacılara kaynak olmaya başladığını belirtti. Arşivin oluşturulmasında yoğun emek sarf eden Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Mustafa Durmaz’a teşekkür etti. 5 yılı aşkın zamandır BERKSAV Tiyatro Topluluğu'nun amatör ruh, üstün özveri ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek ;"Berksav Tiyatro Topluluğu Bergama’da ve çevre ilçelerde sahne alarak ilçemizi ve Vakfımızı tanıtmaktadır. Vakıf olarak daha iyi koşullarda çalışabilmeleri için yeni bir salon oluşturma gayreti içindeyiz." dedi.